Gigantti arvostelun kommentointi

2.12.2020
Gigantti ei myy tuotetta mainostamaansa hintaan.


Netin tuotesivulla on tarjoushinta ja tuote loppu. Sivustolla ei ole mainintaa siitä, että kyseessä olisi nettitarjous, ja samalla sivulla on tieto, että tuote on saatavilla yhdestä myymälästä. Sivustolla ei myöskään mainita, että tässä yhdessä myymälässä oleva ketjun viimeinen kappale onkin jostain syystä puolet kalliimpi.

Vaikka myyjän ilmoittaman käsityksen mukaan he saavat itse päättää, mihin hintaan romunsa myyvät; kuluttajansuojalain mukaan niitä ei tulisi kuitenkaan mainostaa eri hinnalla kuin raaskivat niistä luopua. Aikovat varmaan lopulta museoida tuon viimeisen kappaleen tuotteesta, kun ovat aikansa juoksuttaneet entisiä asiakkaitaan. - Laitoin asiaa koskevan tiedustelun Gigantin asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@gigantti.fi), josta ei viitsitty edes vastata. Vastaanottokuittauksessa viesti kyllä kuitattiin vastaanotetuksi ja asiaan luvattiin palata mahdollisimman pian. Ilmeisesti sielläkin on lyöty hanskat tiskiin asiakaspalvelun suhteen ja todettu, että sellainen ei sovi enää yhtiön nykyiseen liiketoimintamalliin. Tämän hengen mukaisestihan tuota asiakaspalvelun sähköpostiosoitetta ei enää ilmoiteta verkkosivuilla, vaan yhteydenotot ohjataan maksulliseen puhelinnumeroon, jossa saat omalla kustannuksellasi turhaan odottaa vastausta, tai chat-palveluun, jossa ensin saat tapella mitään ymmärtämättömän ”robotin” kanssa ja sen jälkeen jonottaa ”asiakaspalvelijaa”, joka ei kuitenkaan osaa sanoa mitään itse asiasta tai ottaa kantaa yhtään mihinkään. Kokemukseni perusteella chatissa osaavat kertoa ainoastaan sen, minkä voit itsekin lukea tuotesivustolta, joten sitä ei yleensä kannata jonottaa.

Muistuipa taas verevällä tavalla mieleen, miksi en ole asioinut Gigantissa vähään aikaan, ja näitä arvosteluja lukiessa muistikuva edelleen vahvistuu. - On suhteellisen haasteellista enää tänä päivänä löytää yhtä töykeää ja luokatonta asiakaspalvelua kuin Gigantista. Ainakin aiemmin Gigantissa on tyypillisenä toimintatapana ollut vedota tuotesivun tietoihin, jotka on muutettu sen jälkeen, kun siellä olevaan tietoon on asiakas vedonnut, eli suosittelen joka tapauksessa aina ottamaan vähintään kuvankaappauksella kaikki tiedot talteen tuotesivuilta, jos jostain ihmeen syystä aikoo asioida Gigantissa.

Kuluttaja-asiamies valvoo muun ohella markkinoinnin lainmukaisuutta, ja kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi voi maksutta saattaa asioita ratkaistaviksi (kkv.fi). Jos ei niistä muuta kostu, niin saavatpahan tämänkaltaisetkin toimijat jotain puuhasteltavaa. Epäasiallinen toimintatapa lienee kuitenkin valittu tämän kaltaisten toimijoiden strategiaksi, joten tuskin ovat sitä kuitenkaan muuttamassa kuin pakon edessä. Itse soisin kuluttajien äänestävän jaloillaan ja pitäytyvän tekemästä ostoksiaan näistä tervettä kilpailua vääristävistä, valheellisesti markkinoivista ja kuluttajansuojanormeja rikkovista yrityksistä, jotka jo nyt ovat pakottaneet markkinoilta pois sellaisia toimijoita, joilta asiakaspalvelua ja -tyytyväisyyttä oli aiemmin saatavissa.


8 / 9 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.



Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Gigantti arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu