Verkkokauppa.com arvostelun kommentointi

27.3.2020
Verkkokauppa.comissa asiakas on aina kerjäläinen...


vaatiessaan oikeuksiaan. Asiakas on kuningas astuessaan paraatiovesta sisään mutta heti kun transaktio kassalla on tapahtunut hänestä tulee piikki takapuoleen ("pain in the ass" on hyvä englanninkielinen kielikuva joka täsmällisesti kuvaa kyseisen kaupan asennetta asiakkaaseen kaupanteon jälkeen - varsinkin jos asiakas alkaa penätä juridisia oikeuksiaan). Kuluttajansuojalaki ei ole henkilökunnan hanskassa miltään osin. Asikasta pallotellaan takuuasioissa maahantuojan ja myymälän välillä (kyseisen pallottelupolitiikan voi suoraan lukea kaupan nettisivulta!) eikä vastuuta oteta mistään. Vastuun pakoilu ja vetoaminen siihen että takuuasioissa viallinen laite täytyy toimittaa maahantuojalle tai käsitellä reklamaatio sen kanssa on kuluttajasuojalain vastainen. Lain mukaan MYYJÄ ON AINA VASTUUSSA VIALLISESTA TUOTTEESTA eikä Verkkokauppa.com ole tietääkseni saanut erivapautta kuluttajansuojalaista?

Lukuisat kommentit täällä todistavat että homma ei toimi. He eivät myöskään ota opikseen tai reagoi kielteiseen palautteeseen. Ja miksi pitäisikään kun kansa ostaa halpaa krääsää aina sieltä mistä sen halvimmalla saa. Jos krääsä hajoaa kesken kaiken ei hätää, aina saa uutta krääsää tilalle ja takuukuitit roskikseen. Mutta jos ihan periaatteesta ja ekologisestakin syystä haluaa että tavara kestäisi edes sen arvioidun käyttöiän niin Verkkokauppa.com ei ole valveutuneen kuluttajan ensimmäinen pyhiinvaelluskohde.


1 / 2 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


Pasi M
23.5.2020 9:03
  (IP-lokaatio: Espoo, Finland)
Olet täsmälleen oikeassa arviossasi.Sain tämän saman kokea 20.5.2020 kun 42 päivää vanhasta yrityskäyttöön soveltuvaksi markkinoidusta kannettavasta tietokoneesta pamahati näyttö peukalon alla rikki. Se ei siis kestänyt siirtoa työpöydällä.

Verkkokauppa.com kolmen vuoden takuusta ei tietoakaan. Kukaan ei korvaa. IBM korjaa Lenovon koneita, ja he tarjosivat korjausta hintaan 173 euroa per työtunti ja uusi näyttö 273 euroa. Eli tämä on Verkkokauppa.comin takuuta.

Aivan kusetusta koko touhu. En koskaan asioi täällä kerjäläiskaupassa. Kuluttajariitalautakunta saa ensin ratkoa asian, sen jälkeen tarvittaessa käräjäoikeus!!
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Verkkokauppa.com arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu