Rajala Pro Shop arvostelun kommentointi

28.3.2017
Ala-arvoista palvelua


Tilasin runsas viikko sitten Rajalan verkkokaupasta objektiivin. Toimitusajaksi on ilmoitettu 1-4 päivää. Vieläkään tavaraa ei ole edes lähetetty heiltä, vaikka kyseistä tuotetta on ilmoitettu olevan jatkuvasti varastossa. Olen lähettänyt Rajalan asiakaspalveluun kolme sähköpostiviestiä tiedustellakseni tilaukseni viipymistä. Yhtään vastausta en ole saanut, joten asiakaspalvelu on todella outoa eikä ainakaan palvele asiakkaita. Minusta kuluttajasuoja-asiamiehen tulisi puuttua Rajalan käsittämättömän ylimieliseen toimintaan.

3 / 5 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     (raportoi asiaton arvostelu)


KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, niin kirjoita uusi arvostelu.


Dipsu
30.6.2017 17:19
  (IP-lokaatio: Tuntematon kaupunki, Finland)
Aivan sama kokemus täälläkin. Kamerapaketti tilattu ja maksettu 10.6., nyt on kulunut 20 pv tilauksesta eikä sitä vieläkään ole ilmeisesti saatu vietyä Postiin. Soitin 26.6. Rajalaan, ja tiedustelin miksi mitään ei ole tilaukselle tapahtunut. Sen puhelun jälkeen on tapahtunut sen verran, että Posti odottaa lähetystä, on odottanut jo 4 vuorokautta.

Tämän kokemuksen perusteella en voi suositella Rajalan verkkokauppaa kenellekään.
Kyllä Korventaa
11.8.2017 14:54
  (IP-lokaatio: Kilvakkala, Finland)
Tilasin "hyvissä ajoin" eli kuukautta ennen kuvat Rajala Pro Shopista, joita tarvitsin tulevassa tapahtumassa. Olen kolme viikkoa yrittänyt saada vastinetta tapahtuneelle, missä kuvani on ja hyvitys toimituksen käsittämättömästä viivästyksestä. Kukaan ei ole ottanut asiaan kantaa, eikä asia etene yrityksessä lukuisista yhteydenotoistani huolimatta.

En missään nimessä suosittele Rajalan verkkokauppaa kenellekään.
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 
KommentitFacebook-kommentit:

« Kaikki Rajala Pro Shop arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu