Jimm\'s PC-Store arvostelun kommentointi

27.9.2016
Reklamointi hankalaa


Olen tilannut paljon tavaraa vuosien mittaan, ja yleensä ilman ongelmia. Toimitus on nopeaa, ainakin kun valitsee varastosta löytyviä tuotteita. Jokin tässä liikkeessä silti tökkii.

Palautin tuotteen, joka oli lakannut toimimasta takuuaikana. Kysymyksessä oli itse kasattu konepaketti, ja kauppa tietenkin ilmoitti vian syyksi asennusvirheen. Palauttaminenkin oli tehty väärin. Mukana oli vielä ukaasit, että aiheeton palautus tulee maksamaan mansikoita, ellen anna asian olla. Olen kasannut lukuisia konepaketteja ja hieman epäilin selitystä, koska en itse huomannut merkkejä asennusvirheistä. (Etsin kyllä ennen palauttamista.) Palauttaminen ja pakkaaminen oli tehty kaupan sivuilla olevien ohjeiden mukaan. Koska en pysty todistamaan mitenkään helposti, että kysymyksessä ei olisi oma virheeni, enkä halua riskeerata lisäkuluja, annoin asian olla. Kerran aiemminkin olen palauttanut heille tuotteen, ja silloin pystyin osoittamaan Internet-foorumeilla käytyjen keskustelujen perusteella, että kysymyksessä on yleinen ja tyypillinen yhteensopivuusongelma, ei asennusvirhe, staattinen sähkö tai mikään muukaan. Tuo RMA meni läpi lyhyehkön kirjeenvaihdon jälkeen.

Rakentelijoiden kannattaa siis ottaa huomioon, että RMA-tapauksissa voi tulla vaikeuksia, ellet pysty vedenpitävästi osoittamaan, että ongelma on kyseisen tuotteen kohdalla tavallinen, ja lain tarkoittama virhe tuotteessa. Olen korjauttanut ja vaihtanut komponentteja ja laitteita ennenkin, koska hankin niitä paljon. Välillä tulee vääränlainen tuote ja välillä jotain vikaantuu takuuaikana, ja se on ihan normaalia. Muiden liikkeiden kanssa korjaukset ja palautukset ovat hoituneet sujuvammin.

Mitä yritys voisi tehdä toisin? Esimerkiksi he voisivat laittaa kuvan, jossa korostavat asennusvirheestä kertovat merkit sellaiseen vedotessaan. Lisäkuluilla uhkaileminen heti samassa yhteydessä tuntuu kiristykseltä ja herättää epäilyksen, että kysymyksessä on pelkkä vedätys.


10 / 10 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


Harri Lind
8.12.2016 0:02
  (IP-lokaatio: Espoo, Finland)
Kauan toimi, ennen kuin vika ilmeni?
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Jimm\'s PC-Store arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu