Nebula arvostelun kommentointi

21.7.2016
Avautuminen: 6 vuoden kokemuksella


Olen web-kehittäjä ja joutunut toimimaan Nebulan kanssa tavalla tai toisella viimeiset kuusi vuotta. Ennen friikuksi lähtemistä pyöritin silloisen työpaikkani it-palveluita. Bisneksen kasvun myötä siirryimme vuonna 2011 pieneltä palveluntarjoajalta Nebulalle. Otimme tuolloin käyttöömme jaetun palvelimen. Pian tuli kuitenkin eteen palvelun päivitys, joten siirryimme advanced:lta exclusivelle.

Maksoimme tuosta yli 1000€ vuodessa. Saimme huonoa ja hidasta asiakaspalvelua. Palvelin onneksi pelitti. Myös meillä oli huonoja kokemuksia laskutuksen kanssa. Summat eivät aina täsmänneet.

Paras kokemus oli kuitenkin, kun heidän aspansa kehoitti minua pyytämään jotakuta sellaista soittamaan joka "ymmärtää näistä asioista jotain". Tämän myötä oli kertynyt tarpeeksi syitä siirää asiakkuutemme muualle. Siirryimme sitten porilaiselle palveluntarjoajalle ja kulumme laskivat 2/3 samalla kun asiakaspalvelu parantui.

Nykyään friikkuna työskennellessäni suosittelen asiakkaitani, joita ovat yritykset ja graafikot, välttämään Nebulaa. Ikävä kyllä toisinaan tulee keikkoja, jolloin heitä on siedettävä. Työskentelen juurikin tällä hetkellä sivuston kimpussa, joka sijaitsee heillä. Olen samaa mieltä muiden kanssa. Laatu on laskenut entisestään. Kun aikaisemmin ongelmia oli lähinnä asiakaspalvelun laadun kanssa niin nykyään tuntuu myös tekniikka pragaavan jatkuvasti. Ja onko ihme, kun pakkaavat jaetut palvelimet täyteen asiakkaita. Se näkyy tietokantojen kaatuiluna ja yleisenä hidasteluna, kun jaat sivuston 970 muun kanssa.

Heidän tarjoamat työkalut ovat myös onnettomia muihin halvempiin vaihtoehtoihin verrattuna. En tiedä olenko vain käsi, mutta en löydä heidän hallinnasta mitään resurssien seurantaa. Auttaisi ongelmatilanteissa.

Miinusta myös siitä ettei itse palvelimista ole helposti saatavilla teknisiä speksejä sivustolla.

Minua myös arveluttaa kuinka sokeita he ovat sille mitä palvelimilla tapahtuu. Sain nimittäin SEO-keikan tässä taannoin, jossa asiakkaan sivut olivat kadonneet hakukoneista. He olivat kärsineet tästä siihen mennessä jo muutaman kuukauden ajan. Löysinkin tältä sivustolta SERP-hijack -haitakkeen, joka upotti omia linkkejään Googlen hakutuloksiin ohi oikean sisällön.

Käytin tilanteen hyväkseni ja testasin heidän toimintaansa. Ilmoitin heille haittaohjelmasta, mutten kertonut löytäneeni itse skriptin. Halusin selvittää mikä heidän kykynsä on sen havaitsemiseksi. Eivät löytäneet. Kertoessani löydöstäni heidän tukensa kertoi, että näitä löytyy aina silloin tällöin asiakkaiden sivuilta. Kysymys herääkin, mikseivät he sitten träkkää sitä tai tiedota asiasta. Toisekseen, hyvät palveluntarjoajat seuraavat myös itse palvelimien tilaa sillä se mikä vaikuttaa jaetulla palvelimella yhteen asiakkaaseen saattaa helposti näkyä tsunamina kaikille.

Lyhyestä virsi kaunis: aikaisemmin Nebulan ongelmana oli huono asiakaspalvelu. Nykyään myös tekniikan kanssa on ongelmia sillä palvelimet ovat täyteen pakattuja. Tietoturvaosaaminen huolettaa myös.


8 / 8 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Nebula arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu