MiGame arvostelun kommentointi

14.1.2014
Huijareita? Todennäköisesti kyllä!


Tilasin 16.12.2013 pelin, jonka tilausvarastosaldo oli 17kpl ja toimitusaika 3-9 päivää. Maksu samantien verkkopankissa ja nouto suoraan noutovarastosta. Tilausvahvistuksen sain 17.12.2013.

8.1.2014 olin heihin yhteydessä ensimmäisen kerran ihmetellen, missä tilaus viipyy.
Vastauksena: "Tilaukseesi näyttäisi olevan kirjattuna palautettavaksi ilmoitettu tuote, mikä on lähetetty asiakkaan suunnalta käyttöömme tänään. Palautukseen tulossa oleva tuote uusi ja avaamattomassa pakkauksessa, kyseinen asiakas oli vain päätynyt perumaan ostopäätöksensä jo ennen,
kuin posti kerkisi tuoda pelin perille".

9.1.2014 Ihmettelin asiaa, koska en todellakaan tilanut mitään palautustuotetta. Saldoakin oli tilausvarastossa. Tähän sähköpostiin en ole saanut mitään vastausta, en ilmoitusta saapuneesta tuotteesta, puhelinvastaaja on niin tukossa, että ei vastaanota uusia viestejä.

Tänään 14.1.2014 menen henkilökohtaisesti paikanpäälle selvittämään asiaa. Tilauksesta on aikaa kohta kuukausi.


2 / 3 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


MiGame
9.2.2014 18:02
  (IP-lokaatio: Nurmijärvi, Finland)
Vastaajana MiGame:

Hei Juha!

Löysin tilauksesi tilausjärjestelmästämme. Tilauksessa näyttää tosiaan päässeen käymään hyvin ikävästi. Tilaus on saapunut tilausvaraston tuotteesta, mistä tuotteen siirtymiseen noutopisteellemme on tuotteen tuotesivulla arvioitu n. 9 arkipäivää (tilausvarasto ei sijaitse Helsingin noutopisteellämme). Kun tuotteen toimitusaika on ollut näin pitkä, on tilaukseesi pelin noutopisteelle erikseen siirtämisen sijaan kiinnitetty nopeamman toimituksen hyväksi toiselta asiakkaalta palautuksena tulossa ollut peli, minkä kyseinen asiakas on ilmoittanut samasta tuotteesta palauttavansa. Tämä kiinnitys on tehty saadaksemme peli hyväksesi noutopisteelle nopeammin, kuin mitä tuotteen normaali toimitusaika olisi sallinut.

Yllä mainittu nopeamman toimituksen hyväksi tehty kiinnitys on ikävästi mennyt pieleen, kun mainittu toinen asiakas ei ilmoituksestaan huolimatta kuitenkaan ole palauttanut tuotetta. Lopulta tuote on siirretty hyväksesi tilausvarastolta noutopisteellemme, mikä olisi tullut tehdä jo saman tien tilauksen yhteydessä. Otamme tässä tapahtuneen täysin omalle vastuullemme ja pahoittelemme tätä tilaukseen tehdyn pyöräytyksen lopulta tilauksen toimitukseen aiheuttamaa viivästystä. Toivottavasti et viestisi otsikon mukaisesti katso MiGamea huijareiksi, kun edellä mainittu on tosiaan tehty hyvässä uskossa sinua mahdollisimman nopeasti palvellaksemme.

Jos missä tahansa tilaukseen liittyvässä asiassa on mitä tahansa epäselvää, suosittelemme aina pirauttamaan heti 24/7 asiakaspalvelunumeroomme tilanteen selvittämiseksi: 0600-302302.

Ystävällisin terveisin,

MiGame Asiakaspalvelu
Puh. 0600-302302 (24/7)
E-mail: asiakaspalvelu@migame.fi
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki MiGame arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu