vannetukku.fi arvostelun kommentointi

23.9.2012
TÄRINÄ ONGELMAA


Ongelmana tärinä yli 75 km/h vauhdissa joka ei lopu vauhdin kasvaessa. Vanteina barzetta forza titanium polish ja renkaina linglong green max uhp 225/45 17"
Tilattu/asennettu vannetukussa.

Käytin jo alkuun tasapainotettavana nuo ja 3 vannetta ei ollut tasapainossa vaikken ollut ajanut juuri mitään noilla.

Sitten lähetin nuo takas vannetukkuun tutkittavaksi mahdollisten valmistus virheiden takia. Ei löytynyt mitään rakenteellisia vikoja.

Tuli takas ja auton alle laitoin. Sama tärryytys jatkui. Soitin vannetukkuun ja taas pyysivät takasi lähettämään, jotta voivat jossain eri firmassa teetättää renkaille jonkun testin jossa rengasta painetaan 700 kg voimalla ja pyöritetään. Pitäisi selvitä renkaan/vanteen rakenteelliset viat. Ja voivat mitata renkaista/vanteista heitot -> EI LÖYTYNYT MITÄÄN RAKENTEELLISIA VIKOJA. Testin mukaan 3 kumia oli laadultaan OK mutta yksi vain tyydyttävä kun heittoa sen verran. Kuitenkin heidän raja-arvoissaan.

Pyysin tämän jälkeen irroittamaan renkaat vanteilta ja mittaamaan rengaskoneessa mittakellolla vanteesta heitot.
Tämän testin jouduin itse maksamaan. Ei ole "huonoimmassakaan" vanteessa kuin 0,61mm pystyheittoa muttei kuulemma haittaa. Raja 1mm.
Pelkkiä vanteita pyöritettäessä kone ehdottaa noin 65g tasapainoja pelkkiin vanteisiin.

Rengas/vannepaketeissa tasapainot: 1. 70g 2. 85g 3. 100g 4. 125g
Tuo 4. vanne jossa eniten painoja on se jossa on se tyydyttävä laatuinen kumi.

Pitkät rivit on painoja vanteissa. Väittäävät vannetukussa olevan ihan normaalia.

Pyysin jo aikaisemmin kauppojenpurkua. Eivät suostuneet koska raja-arvoissa kaikki.

Ei noita kehtaa auton alla edes pitää kun tärrää niin pahasti. Olen kokeillut vaihdella renkaan paikkoja eestä taakse ja toisin päin. Ei auta.
Työmatkaa päivittäin 85km joten ei viitti tärryyttää kun tippuu vielä hampaista paikat :(
Eli tais olla vain kallis kokeilu.

Vanhoilla kesärenkailla jotka ovat peltivanteella ei tärrää.
Joten ei ole autossa vika.

Muilla vastaavia ongelmia?


4 / 4 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


jape
3.2.2013 11:25
  (IP-lokaatio: Helsinki, Finland)
Millasessa autossa sulla on nuo alla , voi vaatia vanteen sisään ns.keskitys renkaan , se on semmonen muovinen rengas kun vanteen keskiö on liian väljä muuten pyörän navalle . Minulla ainakin vaiva korjautui näin . Niin noita saa jos ei tule vanteiden mukana rengas ja varaosa liikeistä ainakin täällä joensuussa.
volvo v70
5.2.2013 20:58
  (IP-lokaatio: Turku, Finland)
Mulla lähes identtinen tapaus vannetukun kans. Tosin vanteina on barzetan granturismot ja renkaina goodride. Mulla tapaus lähti kuiten liikkeelle siitä kun oli pakko käydä "tasapainottamassa" renkaat paikallisessa rengasliikkeessä. Noh asentaja tuli kesken töiden sanomaan että yksi rengas ei ole kunnolla vanteella..tästäpä sitten posti alkoikin liikutella renkaita ees ja taas useampaan kertaan. Vannetukulta alkoi tulla juurikin mainitsemiasi todisteluita renkaiden ja vanteiden toleransseista yms. Tärinä ei kuitenkaan näistä todisteluista huolimatta loppunut. Tasapainoja oli minullaki samaa luokkaa kuin sinullaki. Lopuksi kun tyydyin vain hieman väpättäviin renkaisiin alkoi vannetukku vielä tinkaamaan korvauksista, väittäen vian olevan jossain muussa kuin heidän myymissä renkaissaan. Harmi vain, että satuin ottamaan renkaiden DOT-merkinnät ylös ja ne oli jotenkin kummassa vaihtuneet kaiken sekoilun aikana, että sillee..paljon jäi kertomatta, mut eiköhän samankaltaisuus tullut ilmi.
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki vannetukku.fi arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu