Eränetti arvostelun kommentointi

19.12.2017
Maahantuoja ei ota mitään vastuuta


Eränetillä on yksi asiakaspalvelunumero joka on sama kuin teknisen tuen numero. Koska Eränetti on Uovisionin maahantuoja, mihinkään muualle ei voi ottaa yhteyttä. Ei ole toista Uovisionin teknistä tukea. Ostimme toista kymmentä riistakameraa ja rahaa upposi tuhansia euroja. Ihmetystä syntyi kun ostimme käyttöohjeessa ohjeistetut muistikortit, jotka sitten eivät käyneetkään kameroihin. Eränetin huollon vastaus oli, että tekniikka menee niin huimaa vauhtia eteenpäin, että ei niitä manuaaleja ehditä päivittää sitä mukaan. Suora lainaus teknisen tuen sähköpostista: "niissä ei myöskään lue, että kamera ei osaa keittää kahvia". Olisi toivottavaa, että maahantuojalla olisi edes yksi aikuinen työskentelemässä teknisessä tuessa. Olemme ihan ymmällämme asiakaspalvelun laadusta - kun sitä ei ole lainkaan.


9 / 10 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


Eränetti Asiakaspalvelu
20.12.2017 12:07
  (IP-lokaatio: Helsinki, Finland)
Hei Ari. Kiitos viestistäsi koskien Jyväskylän Motonetista ostettuja tuotteita.

Ilmeisesti kyseistä asiaa ovat huoltomme kanssa hoitaneet kollegasi Hanna ja Marko koska nimeäsi emme tiedostosta löytäneet?

Maahantuonnissa voimme ohjeistaa teknisen laitteen käytössä ja laitteisiin yhteensopivista tarvikkeista. Teknisen tukeen kaikki puhelut ohjautuvat asiakaspalvelunumeroon soittamalla ja normaalin asiakaspalvelupuhelun hinnalla. Haluamme välttää kalliita "tekninen huolto" maksullisia puhelinnumeroita, joista aiheutuu asiakkaalle kohtuuttomia turhia kuluja.

Mikäli maahantuomamme laitteet ovat hankittu jälleenmyyjältä ja niihin mahdollisesti hankitut lisävarusteet hankittu muualta kuin jälleenmyyjältä, on teknisissä laitteissa aina suurempi riski törmätä laitteiden teknisiin yhteensopivuusongelmiin. Tekniset laitteet kehittyvät nopeasti ja yhteensopivien teknisten välineiden yhteensovittaminen on toiminnan vuoksi erittäin tärkeää.

Ilmeisesti kyseisessä tapauksessa muualta kuin jälleenmyyjältä hankitut SD muistikortit osoittautuivat järjestelmäkameroihin tarkoitetuiksi SD muistikorteiksi, eivätkä riistakameroihin. Käyttöohjeessa ei noita kaikkia eri SD muistikortti vaihtoehtoja voida eritellä koska vaihtoehtoja ja valmistajia on aivan liian useita sekä niiden tyyppiluokat vaihtuvat jatkuvasti.

Oikeantyyppinen SD muistikortti olisi selvinnyt koulutetulta jälleenmyyjältä kysymällä tai huoltomme kautta kuten kyseisessä tapauksessa kävi ilmi. Jyväskylän Motonet on koulutettu jälleenmyyjä, josta myös löytyy riistakameroihin yhteensopivia eri SD muistikorttivaihtoehtoja.

Nuo ongelmaksi havaitut järjestelmäkameroihin hankitut SD muistikortit olisi kannattanut heti palauttaa niiden ostopaikkaan kun ongelmallinen tilanne esiintyi ensikertaa. Pahoittelemme tapauksesta aiheutunutta ongelmatilannetta tuotteen käytössä.

Ystävällisin terveisin, Asiakaspalvelu/Sari/Eränetti
Puskaradio
20.12.2017 12:13
  (IP-lokaatio: Helsinki, Finland)
Asiakas kirjoittaa, että hankkivat "käyttöohjeessa ohjeistetut muistikortit", jotka eivät toimineetkaan. Ohjeistus pitäisi muuttaa sellaiseksi, että asiakas ei voi ostaa väärää muistikorttia.
Eränetti Asiakaspalvelu
20.12.2017 17:00
  (IP-lokaatio: Helsinki, Finland)
Hei Puskaradio,

Ohessa linkki tuotteen käyttöohjeeseen: https://goo.gl/CyzyR8

SD muistikortin valintaa käsittelevät sivut 4 ja 21.

Noistakin ohjeista huolimatta, on mahdollista että jollain valmistajalla löytyy teknisesti uudempi versio joka ei ole laitteen kanssa yhteensopiva ja sitä ei ole laitevalmistajan puolelta testattu. Tuolloin tieto ei ole päivittynyt koska kyseessä on jokin uusi tekninen ennakkotapaus josta ei ole aiempaa tietoa.
Ystävällisin terveisin, Asiakaspalvelu/Sari/Eränetti
Puskaradio
20.12.2017 17:42
  (IP-lokaatio: Helsinki, Finland)
Ohjeisiin voisi lisätä kehoitus varmistamaan maahantuojalta/jälleenmyyjältä, että kortti varmasti sopii jos sitä ei muuten voi tietää.
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Eränetti arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu