Matinkylän Auto Oy arvostelun kommentointi

13.6.2015
Matinkylän Auto


Luin yllä olevan arvostelun ja en voinut olla kommentoimatta. huomaan ettei tuo auton omistaja ole vielä tutustunut reaalimaailmaan. Ensimmäisenä kiinnitin huomioni siihen että auton omistaja vei mukanaaan omat varaosat. Miten hän kuvittelee ns. merkkikorjaamojen suhtAutuvan siihen kun vie mukanaa varaosat. Ns. merkkikorjaamot EIVÄT VARMASTI suostu siihen että asiakas tuo mukanaan vaihdettavat varaosat. Koska: Osat on todennäköisesti hommattu ns. Taivanin ketjusta, netin kautta halpis nettitavaratalosta. Tällaisten osien laatuun ja kestävyyteen (lue turvallisuuteen) ei periaatteessa voisi lähteä mukaan. Jos se pallonivel sitten hajoaa puolenvuoden kuluttua niin mitä luulette tämän pallonivelen ihan itse hommanneen kuskin tekevän? Hän menee ja haukkuu korjaamon ja sen henkilökunnan. Koska asentajat eivät ole osanneet asentaa hänen suurella vaivalla ja vielä ammattitaidolla hankkimaansa varaosaa. Ja toisaalta saahan ns. merkkikorjaamo niistä omista varaosistaan mukavan lisäkatteen jonka Eurot voi lisätä vaikka tuntiveloitukseen. miten kukin haluaa laskea. Oikeasti ei ole kenenkään etu jos autojen omistajat vievät mukanaan varaosia. Jos on kyse esim. startista, laturista, jakopään remmistä, niin suurella todennäköisyydellä setti on jötain osin puutteellinen/epäsopiva. Ja niiden loppukilkkeiden etsimiseen menee aikaa mitä asiakas ei hevillä tahdo ymmärtää. Tai jos on kyse jostain öljystä, niin nykyautot suurelta osin ovat niin nirsoja ettei kannata laittaa esim. laatikkoon, moottoriin, etu- tai takaperään öljyä mikä on laadultaan sinnepäin. Kaunis paketti tai purkki ja kallis hinta ei takaa hyvää laatua. Kuluvien ns. varaosien hankinta vaatii vuosien kokemuksen ja ammattitaidon. Ei autonasentajaksi synnytä ja varaosien hankkimisen ammattitaitoa saa syntymässään. Varaosien hankkimiseen tarvittavan ammattitaidon saa vain opiskelemalla ja oppimalla ajan kanssa.

Matinkylän Auto on kiltteyttään suostunut hyväksymään asiakkaan tuomat varaosat.

Kyseistä autoa oli siis hitsattukin. Ei ole mainintaa mistä on hitsattu. ON OIKEASTI harvinaista että autokorjaamo suostuu hitsaamaan. Jos katsastusremontissa olevassa autossa on hitsattavaa korjaamot vievät autot jollekin alihankkijalle kuka hitsaa. Ja aina siirtoihin menee aikaa. Kukahan maksaa siirtoihin menevän ajan. Bingo: Auton omistaja. Ja tuntiveloitus on sama. Siirtoa ei vaan "muisteta" kertoa asiakkaille. Loppulaskua ns. merkkikorjaamolla tutkittaessa huomaat hitsaustyön olleenkin eri hintaista kuin öljyn tai pallonivelen vaihdon. Hitsaus maksaa ns. merkkikorjaamossa AINA yli 100€/h, normi n.120€/h. Niin se vaan on. Päästömittaus tehdään aina katsastuksessa. Se maksaa muutamia kymppejä, olisko reilut 30€,siitä en ole varma. Ilman todistusta, missä on hyväksytyt arvot, katsastus hylätään. Matinkylän Auto oli siis tehnyt päästömittauksen omalla, kalliilla, jääkaapin kokoisella laitteellaan itse, vaikka et ollut pyytänytkään, ettei päästömittauksesta tarvitsisi maksaa katsastuskonttorille erikseen, katsastusmaksun lisäksi. Tosin näin toimittaessa voittaja on ainoastaan sinä. Jotta autosta saadaan hyväksytyt päästöarvot ja niistä todistus, sen testin tekemiseen menee n. 15-30min, siis jos auto on muuten kunnossa. Hyväksyttyjen testiarvojen saamiseksi paperille on auto täytynyt perushuoltaa. Bensan suhde moottorin käyttämään ilmamäärään täytyy säätää (jos on kyse nykyautoista) tietokoneella jos vm. alle 2000 säätö sormilla ja käsityökaluilla. Ilmansuodattimen tulee olla suht uusi, tulpat jne. Jos testiä yritetään tehdä katsastuskonttorilla, siellä ei anneta mitään mahdollisuutta minkäänlaiseen säätämiseen. Katsastus hylätään ja määrätään uudelleen toimitettavaksi. Katsastuskonttorit hyvin mielellään hylkäävät autot päästöjen vuoksi. Kun he hylkäävät auton se tietää heille aina lisää rahaa. Ja asiakas ei voi sanoa että katsastus oli liian tiukkapipoinen. Päästömittauskone ei valehtele. Autoosi korjaamolla itsekseen tulleeseen jarruvikaan en oikeasti osaa kommentoida. Jos istut alas ja koitat oikein ajatella muutaman minuutin, miksi en osaa kommentoida korjaamolla itsekseen tulleeseen jarruvikaan, niin toivon että hoksit miksi. Valot ovat kuitenkin ilmeisesti tulleet säädetyksi ja se jokin hihna kiristetty ja auto on yleiskunnoltaan todettu olleen sellaisessa kunnossa että katsastus on hyväksytty. Ja eikös se ollut se pääasia.

Tämä kommentointini johtuu siitä kun olen itsekin Espoolainen. Olen koittanut käyttää kaikenlaisia paikallisia korjaamoja. Olen tehnyt käyttämistäni korjaamoista vertailuja oikein insinöörin tyylillä. Olen antanut omia pisteitäni ja vertaillut heitä (Espoolaisia yrittäjiä) monista eri suunnista, monista eri asioista esim. miten ensimmäinen kontakti puhelimella korjaamolle meni, kuinka vakuuttavan kuvan ensimmäisestä puhelusta sain, minkälaisen ohjeistuksen huoltoon viemiseen sain. Tai jos vika oli akuutti niin minkälaiset ohjeet sain, voinko vaaratta ajaa hetken vai onko auto jopa hinattava korjaamolle jotta minä ja auto selvittäisiin kunnossa. Miten ns. hätätapauksessa löytyy resursseja ottaa auto työn alle. Olen myös koittanut tutkia työnjohtajan sekä asentajien ammattitaitoa sekä uusissa että vanhemman tekniikan autoissa. Koska autot ovat viime vuosina muuttuneet tekniikaltaan todella paljon vaatii ammattitaitoa myös miettiä mihin ketäkin asentaja koulututtaa ja miten kaiken tiedon ja taidon saa parhaiten jaettua firman sisällä. Vanhojen, yli 20v vanhojen autojen huoltotyöt ovatkin aivan oma maailmansa. Siellä vaihdetaan vieläkin latureihin ja startteihin laakereita. Myös sellaisten autojen omistajat kaipaavat myöskin huoltoapua. Yleisesti: Asiakkaiden kaikenlainen kunnioittaminen on tärkeä asia mikä ikävä kyllä autokorjaamoalalla helposti unohtuu. Minun kokemukseni Espoolaisista autokorjaamoista on kirjava monessa suhteessa, itse huoltotyön laadussa, käyttäytymisessä asiakkaan kohtaamis tilanteessa, työn luovutus ja laskutustilanteessa, kokonaiskuvassa. vaikeaa se on. Mutta kommentoin sen vuoksi yllä olevaa koska tekstistä näkyy asiakkaan kokemattomuus autokorjaamoalalta. Minä vein ensimmäisen kerran autoni ko. paikkaan kun kuulin suosituksia siitä. Autoni ei ollut viimeisintä mallia, mutta työnjohtaja ja samalla myös ilmeisesti omistaja otti minut ja autoni ongelman vakavasti. Korjaustyö hoitui vakuuttavalla tavalla ja etenkin johtajan miellyttävä käytös jäi päälimmäisenä mieleen. Se oli se "juttu" miksi olen ekan kerran jälkeenkin vienyt autojani Matinkylän Autoon huollettavaksi. Summa summaarum: Ainakin MINÄ OLEN SAANUT HYVÄÄ PALVELUA MATINKYLÄN AUTOSTA. Suosittelen lämpimästi. Koittakaa millainen kokemus yksilöllinen auton huoltokokemus voi olla.


7 / 8 pitävät tätä arvostelua hyödyllisenä.
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen?     

Raportoi asiaton arvostelu  /  Laadi vastine yrityksenä

KommentitKommentit

Kommentoi ainoastaan yllä olevaa arvostelua, tai aimpia kommentteja.
Jos haluat jakaa mielipiteesi kyseisestä tuotteesta tai palvelusta, kirjoita uusi arvostelu.


michael ballhorn
25.1.2019 12:27
  (IP-lokaatio: Helsinki, Finland)
Matinkylän Auto oy:n palveluita olen käyttänyt ajokorttini saamisesta lähtien eli alkaen vuodesta 1972. Silloin työnantajani Kiitohuolinta-huolintaliike käytti jo tämän korjaamon palveluksia. Jatkoin perinnettä, vuosikymmeniä aluksi Ford Transiittien kohdalta, välillä oli pakettiauto Fiat 238, 2 Opel Recordia ja viimeisinä kaksi Fiat-alustallisia markailuautoja. Palvelu on aina ollut todella sympaattista, edellisen kirjoittajan kuvaus 100%:sti totta, hinnat kohtuullisia ja aikataulutkin pitäneet! Lisäksi noutivat autoni pari kertaa "taipaleelta" joka mielestäni jo unimaailman osastoa...
Sivut: 1 

Kommentoi arvostelua:
Etu- ja sukunimi:
Kommentti:

 

« Kaikki Matinkylän Auto Oy arvostelut

Kirjoita uusi arvostelu